Dros-instrument

Meten van behandeleffecten met gestandaardiseerde instrumenten wordt in de forensische psychiatrie en de zorg voor mensen met sterke gedragsproblemen en een lichte verstandelijke beperking (SGLVB) steeds belangrijker. Hiervoor is in 2007 door Trajectum met ondersteuning van De Borg de Dynamic Risk Outcome Scales (DROS) ontwikkeld. Trajectum stelt het DROS-instrument graag extern beschikbaar. Wilt u dit DROS-instrument ook gebruiken? Hieronder kunt u het DROS-instrument downloaden, samen met de bijbehorende onderbouwing op het instrument.

DROS DROS
DROS-Instrument DROS-Onderbouwing

Verplichte DROS-training

Bij een beoordelingsinstrument zoals de DROS bepaalt de beoordelaar in hoge mate de kwaliteit van de meetscores. Bij ondeskundig gebruik kunnen meetscores onbetrouwbaar of zelfs misleidend zijn en tot verkeerde conclusies leiden. Daarom is een beoordelaartraining voor de DROS verplicht.
De training duurt één dagdeel (4 uur). Naast de correcte scoring van de DROS wordt aandacht besteed aan de interpretatie van meetscores en het gebruik van de DROS voor de evaluatie en planning van individuele behandelingen. Na de training ontvangen de deelnemers een certificaat. De primaire gebruikersgroep van de DROS zijn gedragswetenschappers. Met een HBO-opleiding en ruime ervaring met de doelgroep kan de DROS meestal ook zonder problemen worden gebruikt. De ervaring leert echter dat bij personen zonder gedragswetenschappelijke achtergrond tijdens de training geëvalueerd moet worden of betrouwbare scoring haalbaar is.
Voor informatie over de kosten van deze training, kunt u contact opnemen via: kenniscentrum@trajectum.info.

Waar kan ik de DROS-training volgen?

Er bestaan twee mogelijkheden om een DROS-training te volgen: in Zwolle (Trajectum) of op eigen locatie. Men kan één of meer personen aanmelden. De trainingen vinden plaats bij voldoende aanmeldingen (zie onderstaand aanmeldformulier). Voor een DROS-training op eigen locatie geldt een maximum van 12 deelnemers.

DROS-training volgen in Zwolle?

Instelling (verplicht)

Uw naam (verplicht)

Functie

E-mailadres (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Gewenst tijdvak

 

Aanvrager wordt uiterlijk 4 weken voorafgaand aan de training geïnformeerd. Bij onvoldoende aanmeldingen, zal de training niet binnen het tijdsvak plaatsvinden.

captcha

Type de tekens die hierboven staan over:

DROS-training volgen op eigen locatie?

Instelling (verplicht)

Uw naam (verplicht)

Functie

E-mailadres (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Gewenst tijdvak

 

Trajectum neemt binnenkort contact met u op.

captcha

Type de tekens die hierboven staan over: